Παραδόσεις, τοπικές συνταγές και πολιτιστικά δρώμενα που κρατούν ζωντανή την ταυτότητα της Καλλιθέας Μεσσηνίας.
Η Καλλιθέα, χτισμένη σε ένα καταπράσινο τοπίο της Μεσσηνίας, αποτελεί ένα χωριό όπου η παράδοση παραμένει ζωντανή μέσα από τα ήθη, τα έθιμα και τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων. Η τοπική γαστρονομία περιλαμβάνει εδέσματα όπως παστό χοιρινό, λουκάνικο με πορτοκάλι, δίπλες, χυλοπίτες, τυρί σφέλα και τυρί άρμη, τα οποία εκφράζουν την αυθεντικότητα της μεσσηνιακής κουζίνας. Πολιτιστικά δρώμενα όπως τα πανηγύρια, οι γαμήλιες προετοιμασίες με παρασκευή δίπλας και κουλούρας, διατηρούν ζωντανή τη συλλογική μνήμη. Η Καλλιθέα συνεχίζει να αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της μεσσηνιακής παράδοσης, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.
